Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een eeuwenoude massagetechniek. Door het toepassen van speciale massagetechnieken op de zones onder de voet, (soms ook op de hand of aan het oor) wordt er invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen die met deze zones in verbinding staan. Hierdoor komen afvalstoffen vrij en verbetert de doorbloeding. Het natuurlijk evenwicht wordt zo hersteld, waardoor klachten veelal verminderen of verdwijnen. 

VNRT-127-300x200

VOETREFLEXZONETHERAPIE

Voetreflexologie is een eeuwenoude massagetechniek. Door het toepassen van speciale massagetechnieken op de zones onder de voet, (soms ook op de hand of aan het oor) wordt er invloed uitgeoefend op de lichaamsdelen die met deze zones in verbinding staan. Hierdoor komen afvalstoffen vrij en verbetert de doorbloeding. Het natuurlijk evenwicht wordt zo hersteld, waardoor klachten veelal verminderen of verdwijnen.

Er zijn verschillende soorten voetreflexmassages. De Chinese manier combineert de massage van reflexzones met massage van meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Ze masseren met andere grepen en technieken en kennen bijvoorbeeld een slapeloosheidpunt en een diabetespunt. Deze punten hebben een sterke werking. Ik masseer het onderbeen en de knieën altijd mee, waardoor er een zeer goede doorstroming op gang komt en het effect van de voetreflex behandeling vele malen groter wordt. In China wordt al 4500 jaar met voetmassage gewerkt. Ze hadden toen al ontdekt dat pijn en ziekte verlicht konden worden door zones onder de voet te stimuleren. Voetreflexmassage is een officiële, door de overheid erkende therapie in China.

Het is daar heel gebruikelijk om jezelf regelmatig te laten masseren. Men doet dit als preventieve geneeskunde. Verder vinden ze het heel gewoon om een ziekenhuisopname te beginnen met een oorreflex massage om lichaam en geest in balans te brengen.

Ik combineer in een behandeling de Westerse drukpunten met de Chinese meridiaanbanen en acupunctuurpunten.

De effecten van voetreflexmassage zijn:

a.   Het ontspant. Spieren en hoofd komen tot rust. In China zegt men niet voor niets dat je via de voeten veel spanning kunt afvoeren.

b.   Het vitaliseert het lichaam. De doorbloeding wordt gestimuleerd. Afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd, voedingstoffen worden beter opgenomen. Spieren die goed doorbloedt zijn functioneren beter. Je voelt je fitter en vitaler.

c.   Het harmoniseert en laat de geest tot rust komen. Als het hoofd tot rust komt verdwijnen klachten vaak zoals bijv. hoofdpijn, pijn in de nek en de schouders en buikpijn. 

d.   Het zelfgenezend mechanisme wordt hersteld.

Reflexzonetherapie kan veel klachten wegnemen of verlichten.

Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, migraine, rugklachten, nekklachten, hielspoor, RSI, darmklachten en maagklachten.

Hormonale klachten zoals overgangsklachten, PMS en menstruatieklachten.

Psychische klachten zoals stress, slapeloosheid, burn-out en verdriet.

Uiteraard hoeft u geen klachten te hebben om toch te genieten van een voetreflexzone behandeling. Het wordt als zeer ontspannend ervaren en werkt ook preventief.

Ook kinderen reageren over het algemeen zeer goed op voetreflexzonetherapie.